Kertas Kerja Cadangan (BITP)

Kertas Kerja Cadangan (BITP)

PUTRAJAYA: Juma’at  14 September 2018

Kertas Kerja Cadangan Bayaran Insentif Tugas Pemandu ( BITP ) DiKementerian Kesihatan Malaysia.                                                                                    As salam,

Salam sejahtera…
Salam Sayangi Malaysia Ku,
Syukur Alhamdulillah sesi perbincangan pembentangan kertas kerja cadangan Bayaran Insentif Tugas Pemandu (BITP) itu menerima maklumbalas positif daripada Bahagian Sumber Manusia. Penambahbaikan perlu dilakukan bagi mengukuhkan lagi asas permintaan tersebut  perincian disetiap fasiliti perlu dilakukan dan jumlah pemandu yg terlibat. Sehubungan itu segala maklumat amat diperlukan diperingkat cawangan untuk panjangkan perkara ini diperingkat JKN masing-masing bagi mendapatkan maklumat secara terperinci. Tempon 1 bulan diberikan utk pihak cawangan kemukakan data2 yg diperlukan utk di justifikasikan/diklasifikasikan mengikut skop tugas pemandu2 disetiap bahagian. Perkhidmatan ini termasuk di Bhg ILK/Pergigian/Hospital/PKD/JKN. Saya berharap perkara ini mendapat perhatian pihak tuan2 pegawai cawangan utk kita sama buat homework bagi menambah baik perkhidmatan pemandu di KKM.
Kerjasama tuan2 diucapkan ribuan terima kasih.
Salam Muafakat KPPKKSM/KPPKKNS…
Di kesempatan sesi perbincangan BITP. Pihak kesatuan berkesempatan melakukan kunjungan hormat kpd Pengerusi Lembaga Kenaikan Pangkat. Saya bersama-sama Naib Presiden dan Presiden KPPKKNS En Pandi beserta En Azhar dan En Aslam telah berbincangan berkenaan penambahbaikan urusan kenaikan pangkat oleh pihak kementerian. Pihak kesatuan telah menzahirkan ucapan setinggi-tinggo penghargaan dan jutaan terima kasih kpd Bhg Sumber Manusia KKM yg telah MELULUSKAN ONE OFF KUP H14. Seramai lebih 900 org calon telah berjaya dlm permohonan KUP H14. Syabas dan Tahniah diucapkan kpd ahli2 dan pemandu2 yg tersenarai dalam pemangkuan tersebut. Pihak tuan2 boleh memaklumkan  kpd ahli2 yg terlibat boleh menyemak nama menggunakan Kad Pengenalan dilaman web rasmi KKM bermula pada 8.00 pagi 17 September 2018. Bagi kami ini adalah kepuasan kami kerana perjuangan kami diperingkat ibupejabat yg sentiasa mendahulukan ahli2. Walaupun sentiasa dikritik hebat dan difitnah pelbagai cara kami tetap menjalankan tugas kami seperti mana yg termaktub didalam peraturan kesatuan. Smg  Allah Permudahkan Segala urusan dan usaha kita semua.
Tahniah dan syabas kpd ahli2 yg tercalon semoga dapatlah bertugas dgn penuh rasa tanggungjawab dan berintegriti. Tuan2 yang dilantik akan KEKAL dimana tempat tuan2 sekarang.
Sekian, terima kasih.
SUA KPPKKSM
#infomedia
Categories: WP Putrajaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.