Pemanduan Ambulan Modul Baru KKM

Pemanduan Ambulan Modul Baru KKM

KEDAH: Isnin  3-5 September

Kursus Pemanduan Ambulans Modul Baru KKM ( Perubatan ) Peringkat Negeri Kedah Tahun 2018
telah dijalankan pada 3 hingga 5 September 2018 di Bilik Seminar Lanjutan, Jabatan Psikiatri Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar.
Kursus ini melibatkan pemandu ambulans yang terpilih yang bertugas di Hospital dan PKD seluruh Negeri Kedah.
Kursus ini dijalankan bagi memberi pengetahuan, kemahiran dan kesedaran kepada pemandu ambulans tentang peranan, tanggungjwab dan etika sebagai pemandu ambulans.
Selain itu, kursus ini bertujuan memastikan pemandu ambulans mahir, cekap dan selamat sebagai satu pasukan dalam menguruskan kes kes kecemasan dan bencana. Peserta diajar tentang asas pertolongan cemas atau Basic Life Support (BLS), cara pemasangan bandage, CPR dan lain lain perawatan perubatan tahniah kepada semua urusetia, fasilitator dan peserta yang terlibat !!
#infomedia
Categories: Kedah

4 Comments on “Pemanduan Ambulan Modul Baru KKM

  1. Assalamualaikum,saya mohd nizam berkeja sebagai pemandu ambulans swasta dan 0 basic dari segi medic dn juga pemanduan amblns yg betul di kl bila lagi boleh dapat serta kursus seperti ini…lagi?

    1. Wsalam En Mohd Nizam
      Untuk Makluman En Nizam Insyallah kita akan anjurkan kursus untuk pemandu2 bersama jabatan Bomba & Penyelamat pada tahun 2019 ” Road Traffic Accident ” dan akan dimaklumkan setiap penyertaan dan perlukan sedikit Yuran.TQvm

      1. Boleh bagi detail lanjut berkaitan kursus yang akan diadakan nanti kan. Atau contact number tuan sebagai rujukan. Trrima kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.